ТРЕЋЕ СВЕТОСАВСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Србски православни појци у ОШ „Ратко Митровићˮ

viber image

OШ „Ратко Митровићˮ  била је  домаћин једног изузетног догађаја 17. јануара 2018. године. Наиме, наши гости били су чланови певачког ансамбла „Србски православни појциˮ. У препуном холу школе чуле су се најлепше косовске и љубавне песме, традиционалне српске песме и православне мелодије испеване у духу светосавља. Догађај је био за памћење, а талентовани појци тешко да су кога из публике оставили равнодушним. Многе песме отпеване овим изузетним вокалима покренуле су бројне емоције у душама присутних, као и сећања на неке тешке прошле дане српског рода.  Песме које дирају у никад зацељене ране нашег народа.

Након наступа, ансамбл је најавио своје гостовање у Чачку ове године, па ће то бити одлична прилика да сви они који нису били овог пута у могућности да присуствују, тада дођу и уживају у несвакидашњем доживљају.

Овом приликом позивамо све заинтересоване да присуствују трибинама које ће бити одржане 22. и 25. јануара 2018. године у холу школе. Тематика ових трибина биће у духу православља и оквиру светосавских свечаности које се одржавају по трећи пут у нашој школи. Добро нам дошли!