Хуманост на делу

И ове школске године  организована  је хуманитарна акција у сарадњи Кола српских сестара и наше школе. Акција је реализована у школској библиотеци 23.12.2016. године.

Ученици наше школе и овог пута испољили су висок степен хуманости и солидарности. Прикупљена је велика количина намирница, средстава за личну хигијену, кућне хемије, школског прибора, одеће, обуће... У акцији је  учествововала већина одељења школе. Прикупљена помоћ прослеђена је ученицима наше школе најугроженијег материјалног стања. Остатак прикупљеног прослеђен je Колу српских сестра и уручен сиромашним породицама – пре свега деци -  на нивоу града.  

И ова хуманитрна акција, као и многобројне претходне које су реализоване у нашој школи,  допринела је развијању и неговању људских врлина. Традиција хуманости у нашој школи наставиће се и у наредном периоду, како на нивоу школе, тако и на нивоу града или шире друштвене заједнице. Акцију је реализовала учитељица Љиљана Вукићевић у сарадњи са Радованком Мартиновић и Живком Бојовић професорима српског језика.

                                                                       Живка Бојовић