Европски дан паркова

У среду 24.маја 2017. године у нашој школи обележен је Европски дан паркова. Овај датум установила је Међународна федерација националних паркова са циљем да подстакне  људе да промене однос према природи и схвате значај очувања паркова и зелених површина.

CIMG4055

 

Да би се подигла свест о значају паркова, ученици II/2, IV/3 и ученици из продуженог боравка заједно са својим учитељицама припремили су изложбу у холу школе. На паноима су изложене слике различитих паркова, биљака и животиња које живе у парку, али је указано и на проблеме загађења паркова. Изложена су и правила понашања у парку као и забране којих се треба придржавати.

Потом је у школској библиотеци уследила приредба у којој су учествовали ученици одељења II/2  и IV/3. У припреми приредбе учествовали су и родитељи ученика тиме што су им помагали у изради костима.  Ученици су носили костиме разних животиња које су становници парка.

Након приредбе уследила је презентација о парковима која је обухватала шта су и чему служе паркови, које се биљке узгајају у парку, животиње које живе у парку, како се не треба односити према парку, правила понашања...

На  крају је уследио квиз „Милионер“ за који су ученици показали велико интересовање и у ком су били веома активни. Квиз је представљен у виду презентације и садржао је питања везана за паркове. Ученици II/2  су по завршетку квиза поделили флајере присутнима на којима су биле пароле везане за парк.

CIMG4092

CIMG4112

Био је то још један допринос пројекту Еко школе који се реализује у нашој школи.

  Милица Јевтић, Маја Томић, Јелена Аџић и Славица Савић