ПОЧЕТАК ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА

Друго полугодиште почиње у понедељак, 25.2.2019. године.

Мења се смена.

Распоред смена:

-Млађи разреди-пре подне

-Старији разреди-после подне

ШКОЛА У ПРИРОДИ 2018.

Школа у природи - Тара – планинска лепотица

 tara1

Годишњим планом рада за школску 2017/18.годину планирана је реализација наставе у природи за ученике млађих разреда. Наставничко веће и Савет родитеља усвојили су предлог Стручног већа млађих разреда да се ове школске године школа у природи реализује на планини Тари у дечјем одмаралишту „Митровац'' у периоду од 24. до 29. априла 2018.године.

У уторак, 24. априла 2018. године,сто четрдесет два ученика млађих разреда и девет учитељица је кренуло на Тару. Сви ученици, распоређени у три аутобуса и у пратњи својих учитељица, представника Туристичке акенције „А- СУПЕРТУРС“   Д.О. О. Чачак и лекара – пратиоца, тачно у 8.30 часова, поздравило се са родитељима и кренуло на своје путовање. Сунчано јутро, прелепе слике природе и уверљива прича водича чинили су наше путовање занимљивим. На Тару смо стигли око 12 часова и веома брзо се сместили у одмаралиште. Ученици првог и другог разреда сместили су се у павиљону 2, који носи име „Гора“, док су ученици трећег и четвртог разреда распоређени у павиљон 1 - „Пахуља“. Да би боравак на Тари био пријатан свима, организован је састанак са управом одмаралишта, рекреатором. Урађен је распоред свих активности по групама, распоред оброка, распоред активности у природи, распоред вечерњих и других активност ученика. На састанку је истакнуто да се посета Тепих ливади и Шумском биоскопу плаћа 50,00 динара по ученику. Разлог томе је што оба локалитета припадају Националном парку Тара. Наша примедба је да смо о томе требали бити раније обавештени од стране агенције. Љубазно особље нам је излазило у сусрет у свим ситуацијама. За ученике који користе посебан режим исхране, припремена је храна према неопходним захтевима.

Опширније: ШКОЛА У ПРИРОДИ 2018.

Традиционални крос РТС

kros

Традиционални крос РТС-а реализован је 11. маја 2018. године са почетком у 10 часова на теренима Спорског центра ,,Младост”. Крос  РТС-а ''Кроз Србију'' одржава се под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.  Ово је највећа дечја трка у Европи, а у њој учествују предшколци, основци и средњошколци.

Крос РТС-а је још једна од многобројних активности које наша школа подржава. Ученици су радо прихватили позив и подржали организацију овог традиционалног такмичења.

Опширније: Традиционални крос РТС

Превенција вршњачког насиља

ЗАТО ШТО ТЕ СЕ ПЛАШИМˮ

nasilje

            Дана 20. априла 2018. године у Великој сали Дома културе одржана је позоришна представа под називом „Зато што те се плашимˮ. Циљ представе био је решавање проблема и превенција вршњачког насиља. Ученици старијих разреда наше школе дошли су на представу у пратњи наставница Неде Аћимовић и Анице Гавриловић. Представа је била подељена на три дела. Први део био је посвећен извођењу представе, други део био је предвиђен за кратко предавање социолога проф. др Ратка Божовића о превенцији насиља у друштву, а у трећем делу ученици су имали задатак да буду режисери, тј. да осмисле решења проблематичних ситуација и како на најбољи начин избећи било који вид вршњачког насиља. Ученици су успешно решили све проблеме, а као награду за уложени труд у решавању задатих им ситуација, добијали су аплауз од остатка публике. Представа је задовољила очекивања присутних и као што је професор Божовић истакао, успела да гледаоци, бар делимично, изађу измењени и подстакнути на размишљање о проблемима који муче не само ученике, већ и читаво друштво као такво.

                                                                                                          Аница Гавриловић

Песниче народа мог

pnm

Када се у једном граду окупе најбољи рецитатори из свих школа, лепота и богатство писане речи добијају непроцењиву вредост. Тако је и било у суботу 31. марта 2018. године. У просторијама Музичке школе „Др Војислав Вучковић“ одржано је Општинско такмичење младих рецитатора, под називом „Песниче народа мог“. Прилику да покажу своје умеће имали су и ученици млађих разреда наше школе: Анастасија Арсић IV2, Јована Козодеровић IV2, Александра Ивановић II2, Анђелка Милић II3 и Вељко Стевановић II2.